Iranetrade Iranetrade .

Iranetrade

معرفي قير نفودي: بررسي كاربرها و خصوصيات

 قيرِ نفوذي يكي از رايج‌ترين انواع قيرهاي مورد استفاده در راهسازي در شرايط مختلف محيطي است. اين قير نفتي است و در ويسكوزيته‌هاي مختلف از طريق تقطير جزئي يا خلاء نفت خام توليد مي‌شود. قيرِ نفوذي از گريدهاي 30 تا 120 طبقه‌بندي مي‌شود. هدف اصلي درجه‌بندي قير بر اساس نفوذ، تعيين مناسب بودن آن براي استفاده در صنايع و شرايط مختلف است. اين گريدها بر اساس نفوذ عمق سوزن مشخص مي‌شوند. 

 قير نفوذي

قير نفوذي چيست

قيرِ نفوذي نوعي قير استاندارد است كه علاوه بر راهسازي و سنگفرش در كاربردهاي ديگر مانند عايق رطوبتي، پوشش سقف و اب‌بندي نيز كاربرد دارد. اين ماده خام در صنعت ساخت و ساز نقش بسزايي در توسعه‌ي زيرساخت‌ها ايفا مي‌كند. براي اينكه بيشتر با مفهوم قير نفوذي آشنا شويم بايد بدانيم قير چيست؟
قيرهاي نفوذي بر اساس سختي و توانايي آنها در برابر تحمل ترافيك و شرايط آب و هوايي مختلف طبقه‌بندي مي‌شوند. از معروفترين و پركاربرد ترين گريدهاي قيرِ نفوذي در راهسازي و روسازي جاده‌ها  مي توان به قير گريد 40/50، قير 60/70 و 80/100 نام برد.

 
اهميت استفاده و شاخص هاي موثر بر كيفيت قير نفوذي

علاوه بر اين، استفاده از قيرِ نفوذي در پروژه‌هاي راهسازي به دليل كارآيي بهتر و سازگاري با سنگدانه‌ها مي‌تواند به صرفه‌جويي در مصرف انرژي نيز كمك كند. اين نوع قير همچنين عملكرد بهتري در روسازي دارد و جاده‌ها طول عمر مفيد بيشتري خواهند داشت. در ادامه به معرفي شاخص هاي موثر بر كيفيت قير نفوذي مي پرذازيم:
 

 
ميزان نفوذ

مقدار نفوذ قير نشان‌دهنده‌ي سختي و مقاومت آن در برابر تغيير شكل است. اين ميزان نفوذ بر حسب دهم ميلي‌متر به عنوان عمقي كه يك سوزن استاندارد در يك نمونه قير تحت شرايط خاص زمان، دما و بار نفوذ مي‌كند، اندازه‌گيري مي‌شود. 

نقطه‌ي نرم شدن قير نفوذي

نقطه نرم شدن قير نشان‌دهنده‌ي دمايي است كه در ان قير نرم و انعطاف‌پذير مي‌شود. نقطه‌ي نرمي قيرِ نفوذي براي كاربرد مورد نظر بايد در محدوده مشخص شده باشد.

شكل‌پذيري

شكل‌پذيري قير نشان‌دهنده‌ي كشش‌پذيري و انعطاف‌پذيري آن است. اين ويژگي به عنوان فاصله‌اي كه يك نمونه قير مي‌تواند بدون شكستگي كشيده شود، بر حسب سانتي‌متر اندازه‌گيري مي‌شود.

حلاليت قير نفوذي

حلاليت قير نشان‌دهنده‌ي خلوص و همگن بودن آن است. 

نقطه اشتعال قير

نقطه اشتعال قير نشان دهنده ايمني آن براي جابجايي و نگهداري در شرايط مختلف است كه از طريق بررسي حداقل دمايي كه قير در آن به اندازه كافي بخار توليد مي‌كند تا در برابر شعله مشتعل شود، اندازه‌گيري مي‌شود.

وزن مخصوص قير نفوذي

وزن مخصوص قير نشان‌دهنده چگالي و قوام آن است كه از طريق بررسي نسبت وزن يك حجم معين قير به وزن يك حجم مساوي آب اندازه‌گيري مي‌شود. 

مشخصت قير

نگاهي مختصر بر تاريخچه و موارد استفاده قير نفوذي

قدمت استفاده از قير به دوران باستان بازمي‌گردد كه از آن براي عايق براي اب‌بندي قايق‌ها و ساختمان‌ها استفاده مي‌شد. بابلي‌ها و مصريان باستان از قير به عنوان ماده‌اي چسبنده و ضد آب در پروژه‌هاي ساختماني خود استفاده مي‌كردند. توسعه‌ي درجه‌بندي نفوذ قير در دهه‌هاي 1920 و 1930 نقطه‌ي عطفي در تاريخ قير بود. در اواسط قرن بيستم، تقاضا براي قير با ساخت و سازها افزايش يافت و از اين ماده در سقف‌ها، عايق‌هاي رطوبتي و ساير كاربردها استفاده شد. توسعه قير اصلاح شده با پليمر در دهه‌هاي 1960 و 1970 نيز دامنه‌ي كاربردهاي قير را بيشتر گسترش داد.

قيرِ نفوذي معمولا در پروژه‌هاي روكش جاده و پروژه‌هاي صنعتي استفاده مي‌شود. اين نوع قير استاندارد براي روسازي اسفالتي باكيفيت ضروري است و سنگدانه‌ها را مي‌بندد و به پايداري و انسجام مخلوط قير كمك مي‌كند. در ميان تمام گريدهاي مختلف قيرهاي نفوذي، گريد 70/60 يكي از پركاربردترين زيرسازي‌ها در پروژه‌هاي راهسازي است.

قير گريد 100/85 نيز رايج است. اين قيرِ نفوذي داراي ويژگي حفظ حرارت بالا است زيرا مي‌تواند گرما را طولاني‌تر نگه دارد و به آسفالت اجازه مي‌دهد تا به راحتي در جاده قالب‌گيري شود. همچنين خاصيت حفظ حرارت آن باعث مي‌شود كه آسفالت حتي در دماهاي پايين ترك نخورد.

كاربردهاي قيرِ نفوذي

قيرِ نفوذي به دليل خاصيت ضد آب، چسبندگي و خواص اتصال‌دهندگي يك ماده‌ي پركاربرد در صنعت ساختمان براي كاربردهاي مختلف است. در ادامه به برخي از كاربردهاي رايج قيرهاي نفوذي اشاره مي‌كنيم.

1. ساخت و ساز و روسازي جاده‌ها

قير درجه نفوذ به عنوان چسب در بتن آسفالتي براي ايجاد سطحي بادوام و مقاوم در برابر لغزش براي جاده‌ها، بزرگراه‌ها و فرودگاه‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

2. عايق رطوبتي و سقف

قير نفوذي به عنوان يك ماده عايق رطوبتي براي پوشش سقف‌ها، فونداسيون‌ها و زيرزمين‌ها كاربرد دارد. همچنين از اين نوع قير مي‌توان به عنوان پوششي براي پشت بام‌ها براي محافظت در برابر آب و هوا استفده مي‌شود.

 3. چسب‌ها و درزگيرها

قير نفوذي به عنوان چسب براي چسباندن عايق‌ها، مصالح بام و ساير مصالح ساختماني استفاده مي‌شود. همچنين از اين نوع قير به عنوان درزگير براي اتصالات و ترك‌هاي بتن و بنايي نيز استفاده مي‌شود.

4. پوشش لوله‌ها با قير نفوذي

قيرهاي نفوذي به عنوان پوششي براي خطوط لوله و محافظت در برابر خوردگي و بهبود جريان مايعات و گازها كاربرد دارند.

5. رنگ‌ها و پوشش‌ها

قير نفوذي به عنوان يك جزء در رنگها و پوشش‌ها براي ايجاد عايق رطوبتي و مقاومت در برابر شرايط آب و هوايي مختلف مورد استفاده قرار مي‌گيرد. 

6. عايق صدا

قير نفوذي به عنوان يك ماده عايق صوتي در ساختمان‌ها، ديوارها و كف براي كاهش صدا و لرزش استفاده مي‌شود.


7. كاربردهاي صنعتي قيرِ نفوذي

قير نفوذي در مصارف مختلف صنعتي مانند ساخت مصالح سقفي، امولسيون‌هاي آسفالتي و چسب‌ها استفاده مي‌شود.

 

 كاربرد قير نفوذي
 

معرفي ويژگي ها و انواع گريد قير نفوذي

قير درجه نفوذ يا قير نفوذي داراي خاصيت ترموپلاستيك است كه بسته به دماي تنظيم شده باعث نرم شدن و سفت شدن آن مي‌شود. قير در دماهاي بالاتر نرم مي‌شود در حالي كه در دماهاي پايين‌تر سخت مي‌شود. رابطه‌ي متمايز دما-ويسكوزيته اين قير براي تعيين پارامترهاي عملكردي مختلف مانند رئولوژي، چسبندگي، ماندگاري و دوام و دماي استفاده ضروري است.


1. قير گريد 20/10
قير 20/10 يك قير سنگين است كه صرفه‌جويي طولاني‌مدت را تضمين مي‌كند زيرا مي‌توان از آن براي طراحي روسازي نازك‌تر استفاده كرد كه مصرف آسفالت را نسبت به طرح‌هاي سنتي 30% كاهش مي‌دهد. درجه نفوذ قيرِ 10/20 نفوذي 10 تا 20 و نقطه‌ي نرم شدن آن بين 58 تا 66 درجه سانتي‌گراد است. اين نوع قير يك قير معمولي است كه براي ساخت و ساز جاده‌ها و تعميرات و روسازي اسفالت مناسب است. اين گريد قير عمدتا در ساخت آسفالت‌هاي مخلوط گرم كاربرد دارد.

 2. قير گريد 30/20
قير گريد 30/20 داراي درجه نفوذ سخت است و به عنوان قير براي روسازي مورد استفاده قرار مي‌گيرد كه براي راهسازي و يا تعمير راهسازي مناسب است. همچنين از اين گريد قير نفوذي براي توليد روسازي‌هاي آسفالتي با مشخصات فني استفاده مي‌شود.


3. قير گريد 40/30
قير گريد 40/30 قير با درجه نفوذ نيمه سخت است كه به عنوان قير روسازي يا براي راهسازي و تعمير جاده‌ها مناسب است. اين گريد قير نفوذي همچنين براي توليد روسازي‌هاي آسفالتي مناسب است. قيرهاي نفوذي داراي خاصيت ترموپلاستيكي هستند كه باعث مي‌شود در دماهاي بالا نرم و در دماهاي پايين سخت شوند.


4. قير گريد 50/40
اين گريد قير نفوذي به دليل دمش و نفوذ زياد هوا در مناطق گرمسيري با هواي گرم استفاده مي‌شود. اين گريد عمدتا در ساخت آسفالت گرم براي زيرسازي جاده‌ها كاربرد دارد. در واقع، قير درجه نفوذ 50/40 به اين معني است كه مقدار نفوذ در شرايط استاندارد كه معمولا به عنوان روسازي استفاده مي‌شود، در محدوده 40 تا 50 قرار دارد.

  5. قير گريد 70/60
درجه نفوذ قير 70/60 به اين معناست كه مقدار نفوذ در شرايط استاندارد در محدوده‌ي 60 تا 70 قرار دارد و به عنوان قير نيمه سخت طبقه‌بندي مي‌شود. اين گريد قير عمدتا براي مخلوط‌هاي گرم به ويژه در شرايط آب و هواي معتدل استفاده مي‌شود. اين گريد قير نفوذي براي ساخت امولسيون قير، قير كاتبك و گريدهاي قير اصلاح شده نيز كاربرد دارد.

 6. قير درجه نفوذ 90/60
قير 90/60 به BND (قير جاده) و BN (قير نفتي) طبقه‌بندي مي‌شود. قيرهاي BND چسبندگي خوبي به مواد سنگي مختلف دارند و در دماهاي پايين انعطاف‌پذيري آنها بالا بوده و در برابر تاثيرات آب و هوايي مقاوم هستند. قير BND 60/90 براي زيرسازي جاده‌ها در مناطقي با آب و هواي گرم، تهيه آسفالت گرم و مخلوط‌هاي قيري در مناطقي با آب و هواي گرم استفاده مي‌شوند.


 7. قير گريد 100/80
قير گريد 100/80 داراي درجه نفوذ استاندارد است و معمولا از آن به عنوان قير روسازي در راهسازي و ساير پروژه‌هاي صنعتي استفاده مي‌شود. اين گريد قير نفوذي عمدتا در ساخت آسفالت‌هاي گرم براي پايه‌ها به ويژه در آب و هواي سرد استفاده مي‌شود.
 

 
خريد و قيمت قير نفوذي

قيمت قيرِ نفوذي با توجه به عوامل مختلفي از جمله عيار قير، مقدار خريد، هزينه‌هاي حمل و نقل و غيره مي‌تواند متغير باشد. قيمت اين نوع قير نيز بر اساس نرخ ارز محاسبه مي‌شود و به همين خاطر نمي‌توان قيمت دقيقي براي آن تعيين نمود.

قيمت‌ها همچنين بسته به منطقه و كشور نيز مي‌توانند متفاوت باشند. با اين حال، كيفيت قير از اهميت بالايي برخوردار است و بهتر است پيش از خريد قيرِ نفوذي از كيفيت قير تامين كننده مورد نظر اطمينان حاصل كنيد. براي خريد و اطلاع از قيمت قير امروز با شركت ايران اي تريد در تماس باشيد.

 
منبع

 


برچسب: قير نفوذي،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۴۹:۲۰ توسط:iret موضوع: نظرات (0)

قير 70/100 چيست: كاربرد قير 70/100 + مزايا

همان طور كه مي دانيد قير يكي از فرآورده‌هاي نفتي است كه به دليل ويژگي‌هايي مانند ضدآب بودن و چسبندگي بالا در صنايع مختلف مانند راهسازي، عايق‌بندي و ساخت و ساز مورد استفاده قرار مي‌گيرد. قير انواع مختلفي دارد. درجه نفوذ قير متفاوت است و با توجه به نفوذپذيري مي توان در شرايط مختلف از آن استفاده نمود. مثلا از قير  70/100 به خاطر نفوذپذيري بالا، نرمي مناسب و ويسكوزيته مطلوب گزينه‌ي مناسبي براي استفاده در پروژه‌هاي ساختماني و صنعتي است.

معرفي قير 70/100

 قير 70/100 يكي از انواع قيرهاي نفوذي است كه كاربردهاي گسترده‌اي در صنايع راهسازي و عايق‌بندي و ساختمان‌سازي دارد. ميزان نفوذپذيري اين قير نشان مي‌دهد كه قيرِ 70/100 نسبتا نرم است. اين ويژگي باعث مي‌شود اين نوع قير نفوذي مناسب استفاده در شرايط آب و هوايي سرد و مناطقي با دماي پايين باشد. نقطه نرمي بين 40 تا 50 درجه سانتي‌گراد اين قير همچنين باعث مي‌شود در دماهاي معتدل و سرد بدون ترك خوردگي و شكنندگي باقي بماند. از اين قير بيشتر براي مصارفي مانند آسفالت و راهسازي، عايق‌بندي، پوشش‌دهي سازه‌هاي فلزي، تعمير و نگهداري ترك‌ها و شكاف‌هاي آسفالت و غيره كاربرد دارد.

 قير 70/100

 

فرايند توليد قير 70/100 

قير 70/100 از طريق پالايش نفت خام به دست مي‌آيد. اين فرآيند شامل چندين مرحله اصلي است كه بسيار حائز اهميت مي باشد چون بر كيفيت قير و در نهايت بر قيمت قير صادراتي موثر است كه در ادامه توضيح مي‌دهيم:

تقطير نفت خام: ابتدا نفت خام وارد برج تقطير شده و در معرض دماي بالا، اجزاي سبك آن (مانند بنزين، نفت و غيره) جدا شده و باقي‌مانده‌ي سنگين در كف برج مي‌ماند. سپس اين باقي‌مانده‌ها به برج تقطير در خلا منتقل مي‌شوند تا مواد سنگين‌تر بدون تجزيه حرارتي جداسازي شوند. محصولات اين مرحله شامل روغن‌هاي پايه و وكيوم باتوم مي‌شود.
دميدن هوا يا اكسيداسيون: وكيوم باتوم به واحد دميدن هوا منتقل مي‌شود. فرايند دميدن هوا يا اكسيداسيون باعث افزايش نقطه نرمي و كاهش نفوذپذيري قير مي‌شود. براي بدست آمدن قير 70/100 مطلوب، دما و مدت زمان دميدن به طور دقيق كنترل مي‌شود.
اضافه كردن افزودني‌ها به قير: در برخي موارد براي بهبود ويژگي‌هاي قير مانند چسبندگي يا مقاومت آن در شرايط آب و هوايي مختلف، به قير افزودني‌هايي مانند پليمر، روغن يا مواد پايدار كننده افزوده مي‌شود.
خنك‌سازي: قير پس از دميدن هوا به دماي پايين‌تر مي‌رسد تا براي حمل و نقل راحت‌تر باشد.
كنترل كيفيت قير: قير نهايي مورد آزمايش قرار مي‌گيرد تا اطمينان حاصل شود منطبق با استانداردهاي مورد نظر است.


مزايا قير 70/100

از مزاياي قير 70/100 مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

مزايا قير 70/100: 1. چسبندگي بالا: قيرهاي 70/100 داراي چسبندگي بسيار زيادي هستند كه باعث مي‌شود به خوبي به مصالح چسبيده و لايه‌ي مقاوم و پايداري ايجاد كنند.

مزايا قير 70/100: 2. انعطاف‌پذيري: قير 100-70 داراي انعطاف‌پذيري خوبي است و در برابر ترك‌خوردگي بسيار مقاوم است. اين ويژگي باعث مي‌شود اين نوع قير نفوذي براي استفاده در مناطق سردسير با تغييرات شديد دمايي بسيار مناسب باشد.

مزايا قير 70/100: 3. ضدآب بودن: اين نوع قير خاصيت ضدآب دارد و به عنوان عايق رطوبتي در كاربردهايي مانند عايق‌بندي بام‌ها و سازه‌هاي زيرزميني مي‌تواند مناسب باشد.

مزايا قير 70/100: 4. پايداري بالا: قيرهاي 70/100 در برابر عوامل جوي و محيطي مقاومت خوبي دارند و در طول زمان نيز دوام خوبي نشان مي‌دهند.

مزايا قير 70/100: 5. سهولت استفاده: ويسكوزيته قيرهاي 70/100 به اين معناست كه اين نوع قير به راحتي در دماهاي مختلف قابل پخش شدن و استفاده است. 
 

 كاربرد قير 70/100
 
 مشخصات فني و كاربرد قير 70/100

از مشخصات فني قير 100/70 مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1.درجه نفوذ: قيرِ 70/100 دارايا محدوده نفوذ بين 70 تا 100 دسي‌ميليمتر در دماي 25 درجه سانتي‌گراد است.

2. نقطه نرمي: محدوده‌ي نقطه نرمي اين قير بين 40 تا 50 درجه سانتي‌گراد است.

3. ويكسوزيته: مقدار ويسكوزيته بسته به شرايط توليد و مواد اوليه مي‌تواند متفاوت باشد.

4. شكنندگي: دماي شكنندگي قير 70/100 معمولا كمتر از منفي 10 درجه سانتي‌گراد است.
خريد قير 70/100 براي كاربردهاي مختلف انجام مي‌شود.

برخي از كاربردهاي اصلي اين قير شامل موارد زير مي‌شود:

1.راهسازي و آسفالت: فروش قير 100/70 بيشتر در زمينه‌ي ساخت و تعمير جاده‌ها و باندهاي فرودگاه است. اين قير چسبندگي و انعطاف بالايي دارد كه باعث مي‌شود در مخلوط‌هاي آسفالتي مناسب باشد.

2. عايق‌بندي: خريد قير 100/70 به عنوان يك عايق رطوبتي در سقف‌ها يا سازه‌هاي زيرزميني نيز مي‌تواند كاربردي باشد.

3. پوشش‌دهي: از قيرهاي 100/70 مي‌توان براي پوشش‌دهي و عايق‌سازي مخازن ذخيره‌سازي مايعات يا لوله‌ها و سازه‌هاي فلزي استفاده كرد تا از خوردگي و زنگ‌زدگي آنها جلوگيري شود.

4. تعمير و نگهداري: از اين قير براي ترميم ترك‌ها و شكاف‌هاي سطح آسفالت جاده‌ها نيز استفاده مي‌شود.

 

قيمت قير 70/100

قيمت و خريد قير 70/100

براي خريد قيرِ 70/100 بايد فاكتورهاي مختلفي را در نظر بگيريد. اين فاكتورها مي‌تواند شامل شناخت نيازها و مشخصات فني و همينطور انتخاب فروشنده‌اي مناسب باشد. با رعايت اين نكات مطمئن مي‌شويد محصول مناسب و باكيفيتي تهيه كرده‌ايد.  نكته‌ي مهم  ديگر براي خريد قير صادراتي 70/100 اين است كه ابتدا لازم است نيازهاي خود را در نظر داشته باشيد و قير مناسبي براي پروژه‌هاي مورد نظر تهيه كنيد. براي مثال درجه نفوذ قير 70/100 اين قير را مناسب استفاده در دماهاي پايين مي‌سازد و براي شرايط دمايي معتدل يا گرم بايد قير ديگري تهيه نماييد.

قيمت قير صادراتي 70/100 به عوامل متعددي بستگي دارد. ايران اي تريد به عنوان مرجع فروش قير 70/100، محصولي باكيفيت با قيمت مناسب در اختيار شما قرار مي‌دهد. كه در ادامه برخي از آنها را شرح مي‌دهيم:

قيمت نفت خام: قيمت قيرِ 70/100 به قيمت نفت خام وابسته است. افزايش قيمت نفت خام باعث افزايش قيمت انواع قير نيز مي‌شود.
هزينه‌هاي توليد: فرآيند توليد قير 70/100 و افزودني‌هايي كه به منظور بهبود كيفيت قير به آن اضافه مي‌شود، باعث افزايش قيمت قير 70/100 مي‌شود.
شرايط سياسي و اقتصادي: تحريم‌هاي اقتصادي و تجاري مي‌تواند باعث نوسان قيمت قير  700/100 و ساير انواع قير شود.
ميزان عرضه و تقاضا: افزايش تقاضا معمولا با افزايش قيمت قير 100/70 همراه است.
هزينه‌هاي بسته‌بندي و حمل و نقل نيز بر قيمت نهايي قير موثر است. نوع بسته‌بندي و كيفيت آن نيز باعث تغيير در قيمت خواهد شد.
نرخ ارز: نوسانات نرخ ارز مي‌تواند بر قيمت قير تاثير بگذارد. به طور كلي افزايش نرخ ارز باعث افزايش قيمت قير مي‌شود.


منبع


برچسب: قير 70/100،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۱۱:۲۷:۱۳ توسط:iret موضوع: نظرات (0)

قير دميده با اكسيده چيست: كاربردها + تفاوت با قير

قير اكسيده يا دميده از دميدن هواي گرم به قير خالص در مرحله‌ي نهايي عمليات تصفيه به دست مي‌آيد. در اين فرآيند، هواي گرم با دماي 200 تا 300 درجه‌ي سانتي‌گراد از طريق يك لوله سوراخ‌دار به محفظه‌ي حاوي قيرِ دميده و در نتيجه آن اتم‌هاي هيدروژن موجود در مولكول‌هاي هيدروكربن قير با اكسيژن هوا تركيب و پليمريزاسيون يا تشكيل آب صورت مي‌گيرد.

معرفي قير دميده

در ابتدا بايد بدانيم قير چيست؟ سپس به اين موضوع بپردازيم كه قير اكسيده چيست و چگونه توليد مي شود. قير دميده ماده‌اي است كه از نفت خام و در دماي بالا و تحت واكنش كنترل شده با هوا يا اكسيژن به دست مي‌آيد. اين فرايند باعث مي‌شود كه قير چسبناك‌تر و سخت‌تر شود و خواص حرارتي آن بهبود مي‌يابد.

درجه اكسيداسيون را مي‌توان براي توليد طيف وسيعي از مواد با خواص مختلف مانند افزايش نقطه نرمي، كاهش درجه نفوذ قير و بهبود مقاومت در برابر هوا و اكسيداسيون تغيير داد. قير اكسيد شده معمولا در كاربردهاي مختلف مانند سقف و عايق رطوبتي و يا در ساخت محصولات صنعتي مانند چسب‌ها، پوشش‌ها و درزگيرها استفاده مي‌شود.

 

نحوه توليد و نكات فني قير اكسيده

قير اكسيده يا قير دميده توسط فرآيند دميدن مداوم در قير معمولي توليد مي‌شود. قير نفوذي حرارت داده شده تحت محيطي كنترل شده با هوا دميده مي‌شود كه در حين اكسيد شدن، محتواي نفت موجود در قير را كنترل مي‌كند. فرآيند توليد قير اكسيد شده با دميدن هوا به صورت زير است:

حرارت دادن وكيوم باتوم يا قير تا دماي 230-270 درجه سانتي‌گراد
انتقال قير ذوب شده به برج‌هاي دمش
دميدن هوا به قير
خنك كردن قير دميده شده با هوا
بسته بندي قيرِ اكسيد شده
 

واكنش بين قير و هوا حرارتي و گرمازا است و اگر اين حرارت توليد شده زياد باشد، گرما با تزريق آب كنترل مي‌شود. افزايش دماي حرارت، مقدار تزريق هوا، زمان و فشار برج همگي باعث افزايش سرعت واكنش توليد مي‌شوند.

دماي مناسب براي عمليات توليد قير دميده 265 تا 270 درجه‌ي سانتي‌گراد است كه بايد كنترل شود تا بالا نرود. زيرا در دماي بالا و در 288 درجه‌ي سانتي‌گراد، شدت واكنش شديدتر و غيرقابل كنترل مي‌شود كه باعث انفجار در برج مي‌شود.

 

كاربرد قير دميده

 از قير دميده يا قير اكسيد شده در راهسازي، پروژه‌هاي انرژي آبي، سقف، كف‌سازي، ماستيك، صنعت نفت و گاز ، برق و غيره استفاده مي شود. در ادامه بيشتر به معرفي كاربردهاي قير اكسيد شده اشاره خواهيم كرد.

 

1. كاربرد قير اكسيده: جاده‌ها

اين نوع قير براي راهسازي، سنگفرش و نگهداري و تعمير جاده‌ها و معابر بسيار مناسب است. مي‌توان از قير دميده به عنوان افزودني با چسب در آسفالت‌هاي مختلف جاده‌ها، بزرگراه‌ها، راه‌آهن و پاركينگ استفاده كرد.

2. كاربرد قير دميده: پروژه‌هاي انرژي آبي

يكي از مواد پوشش كانال‌ها، قير اكسيد شده است. اين نوع قير را مي‌توان در ساير پروژه‌هاي آبي مانند خاكريزي و سدسازي، سازه‌هاي هيدروليكي، حفاظت پوشش سد و تثبيت شن و ماسه نيز استفاده كرد.

3. كاربرد قير اكسيده: سقف

قير اكسيد شده را مي‌توان در نمدهاي سقف، كالار بام، تركيبات پوشش ضد رطوبت، تركيبات سقف شيرواني، سيمان پلاستيكي و غيره استفاده كرد. به طور كلي قيرِ اكسيد شده يا ايزوگام قير دميده بهترين انتخاب به عنوان عايق رطوبتي سقف است.

4. كاربرد قير اكسيد شده: كفپوش

يكي از كاربردهاي اصلي قير دميده به عنوان كفپوش است. ماستيك قير ضد اسيد و قليايي را مي‌توان در كارخانه‌هاي شيميايي، كارخانه‌هاي كود، كارخانه‌هاي فولاد و بسياري از صنايع و كارخانه‌هاي ديگر براي محافظت از سطح زمين در برابر خوردگي استفاده كرد. همچنين اين نوع قير براي تعمير پاركت كف نيز مناسب است.

5. كاربرد قير اكسيد شده: صنعت نفت و گاز

قير دميده يك قير رايج در صنعت نفت و گاز نيز هست كه براي پوشش خطوط لوله براي محافظت در برابر خوردگي و زنگ‌زدگي آنها استفاده مي‌شود.

6. كاربرد قير اكسيد شده:. صنعت برق

قير دميده براي تخته‌هاي چندلايه چسبنده است و مي‌توان از آن براي آب‌بندي جعبه‌هاي اتصالات الكتريكي استفاده كرد. اين قير همچنين در صنعت كابل در باتري‌هاي ليتيوم و سيم‌ها نيز استفاده مي‌شود. استحكام دي الكتريك بالا و پايداري حرارتي قير اكسيدشده را به يك مانع موثر در برابر جريان الكتريكي و گرما تبديل كرده است.

 

مزاياي استفاده از قير دميده

همانطور كه اشاره كرديم، قيرِ دميده يا اكسيد شده كاربردهاي زيادي در صنايع مختلف دارد. استفاده از اين نوع قير مزاياي زيادي به همراه دارد و در ادامه به خواص قير دميده اشاره مي‌كنيم:

دوام بهبوديافته: قير اكسيده بادوام‌تر، در برابر عوامل جوي مقاوم‌تر و براي استفاده در شرايط سخت ايده‌آل است.

ويسكوزيته بيشتر: فرآيند اكسيداسيون باعث افزايش ويسكوزيته قير مي‌شود و آن را براي استفاده در كاربردهايي مانند سقف و آب‌بندي كه به مواد چسبناك‌تري نياز است، مناسب است.

عايق رطوبتي بهتر: ويسكوزيته بالاتر قيرِ دميده آن را براي آب‌بندي و عايق رطوبتي موثرتر مي‌سازد.

نقطه نرمي بالاتر: فرآيند اكسيداسيون نقطه نرمي قير را افزايش مي‌دهد و آن را در برابر دماهاي بالا مقاوم مي‌كند؛ بنابراين براي استفاده در آب و هواي گرم مناسب‌تر است.

چسبندگي تقويت‌شده: قير اكسيده داراي خواص چسبندگي بهتري نسبت به قير معمولي است و براي روسازي و تعمير و نگهداري جاده مناسب است.

كاهش شيار و تغيير شكل: افزايش سفتي قير اكسيد شده به كاهش شيار و تغيير شكل در كاربردهاي روسازي كمك مي‌كند و آن را گزينه‌اي عالي براي راهسازي مي‌سازد.

 

 

 

انواع قير دميده

انواع قير دميده بر اساس درجه اكسيداسيون طبقه‌بندي مي‌شوند :

انواع قير دميده: 1. درجه سخت: اين گريد داراي بالاترين درجه اكسيداسيون است و معمولا براي كاربردهاي صنعتي كه نياز به دوام و مقاومت بالا در برابر عوامل جوي هست، استفاده مي‌شود.

انواع قير دميده: 2. درجه متوسط: اين گريد داراي درجه اكسيداسيون كمتري نسبت به گريد سخت است و اغلب براي كاربردهاي عايق رطوبتي مانند آب‌بندي سقف‌ها و فونداسيون‌ها استفاده مي‌شود.

انواع قير دميده: 3. درجه نرم: اين گريد داراي كمترين درجه اكسيداسيون است و عمدتا از آن براي كاربردهاي سنگفرش مانند روكش جاده‌ها استفاده مي‌شود.

انواع قير دميده: 4. گريد فوق سخت: اين گريد مشابه با گريد سخت است اما سطح اكسيداسيون بالاتري دارد و براي استفاده در مناطقي با شرايط آب و هوايي شديد مناسب است.

 

تفاوت بين قير و قير دميده شده

قير شكلي چسبناك و سياه دارد و يا به صورت طبيعي وجود دارد و يا از نفت خام به دست مي‌آيد. از قير معمولا در راهسازي، عايق رطوبتي و كاربردهاي مختلف استفاده مي‌شود. از سوي ديگر، قير اكسيد شده شكل اصلاح شده‌اي از قير است كه با قرار دادن آن در معرض فرآيند دميدن هواي كنترل شده به دست مي‌آيد.

در طي فرآيند اكسيداسيون، هوا در دماي بالا به قيرِ دميده مي‌شود كه باعث واكنش‌هاي شيميايي و وارد كردن اكسيژن به ساختار مولكولي قير مي‌شود. اين امر منجر به اكسيداسيون جزئي قير و تغيير خواص فيزيكي و شيميايي آن مي‌شود.

 

تفاوت قير و قير اكسيده: 1. قوام

قير به طور طبيعي سفت و بسيار چسبناك است در حالي كه قير دميده درجه سختي بالاتري دارد و چسبندگي آن نيز كمتر است. 

تفاوت قير و قير دميده: 2. نقطه نرمي

قير داراي نقطه نرم شدن خاصي است كه در واقع دمايي است كه در آن قير نرم و انعطاف‌پذير مي‌شود. قير اكسيد شده يا دميده داراي نقطه نرمي بالاتري است.

تفاوت قير و قير اكسيد شده: 3. دوام

قير اكسيده به دليل وزن مولكولي بالاتر و افزايش اتصال عرضي، در برابر تغييرات دمايي، اشعات ماوراء بنفش و اثرات پيري بادوام‌تر و مقاوم‌تر است. 

تفاوت قير و قير اكسيد شده: 4. كاربردها

قير معمولا در راهسازي، روسازي جاده، عايق رطوبتي و توليد آسفالت استفاده مي‌شود. قيرِ دميده معمولا در كاربردهاي تخصصي مورد استفاده قرار مي‌گيرد كه در آنها سختي و مقاومت بيشتري در برابر تغيير شكل‌هاي مربوط به دما مورد نياز است.

تفاوت قير و قير دميده: 5. در دسترس بودن

قير به راحتي به عنوان يك منبع طبيعي در دسترس است و مي‌توان آن را از پالايش نفت خام يا از ذخاير قير طبيعي به دست آورد. در مقابل قير اكسيد شده از طريق يك فرآيند توليد خاص شامل دميدن هواي كنترل شده، توليد مي‌شود كه باعث اصلاح قير مي‌شود. 

 

خريد قير دميده

در اين مطلب در خصوص قير اكسيده و مزايا و كاربردهاي آن به طور مفصل صحبت كرديم. قير اكسيد شده كاملا مقاوم در برابر آب است و انعطاف‌پذيري و دوام بالايي دارد. اين نوع قير همچنين از نظر شيميايي نيز بسيار پايدار است. اين ويژگي‌ها باعث مي‌شود خريد قيرِ دميده براي صنايع و كاربردهاي مختلف از اهميت بالايي برخوردار باشد. فروش قير دميده در كارخانه‌ها و شركت‌هاي زيادي انجام مي‌شود. براي خريد قير اكسيده و اطلاع از قيمت قير دميده امروز با شركت ايران اي تريد در ارتباط باشيد.

 منبع


برچسب: قير دميده،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۲۹:۳۲ توسط:iret موضوع: نظرات (0)